Kaštanové vlasy jako přírodní krása – získejte inspiraci pro svůj účes

Poslední aktualizace článku: 24. srpna 2021

O hnědovláskách se říká, že jsou velmi inteligentní. Kaštanové vlasy jsou navíc velmi konzervativní a sednou ženám všech věkových skupin. Co když vám ale příroda nadělila jiný odstín, který má ke kaštanově hnědé daleko? A jak si novou barvu vlasů udržet?

Kaštanové vlasy jsou krásné. Problém je ale v tom, že ne každé z nás byly dány do vínku. Samozřejmě, můžete si zaběhnout do kadeřnického salonu, nebo do drogerie. Co když se ale chcete držet od chemických barev co nejdál? Ve všech případech je navíc nutné dbát na to, aby kaštanová barva na vlasech nevybledla.

Kaštanové vlasy jako přírodní krása – získejte inspiraci pro svůj účes

Abyste s tím nemusely bojovat samy, níže vám dáme pár tipů a triků, jak docílit co nejlepších výsledků.

Přírodní barvení vlasů na hnědo

Henna

Pokud odmítáte tradiční barvy na vlasy, které se dají koupit v obchodě, vyzkoušejte hnědou hennu. Jde o rostlinnou barvu, která se vyznačuje velkým krytím a stálostí. Problém ale může být v tom, že jakmile vás vybraný odstín vlasů omrzí, budete muset počkat, až vlasy kompletně odrostou. Nedá se totiž ničím přebarvit.

Káva

Káva se nepoužívá jen jako peeling, ale také jako prostředek na podporu růstu vlasů. Pokud si troufáte, kávou si lze snadno obarvit i vlasy na hnědo. Ideálně uvařenou kávu smíchejte s kondicionérem a tuto směs nechte na čistých vlasech alespoň jednu hodinu. Opakujte podle potřeby.

Šalvěj

Šalvěj dovede ztmavit už tak tmavé vlasy. Mohou ji tedy použít ženy s hnědými vlasy, které chtějí docílit ještě tmavšího odstínu. Některé ženy šalvěj používají i na zakrytí prvních šedin. Stačí, když sušenou šalvěj přelijete horkou vodou a necháte ji 30 minut louhovat. Tekutinu následně sceďte a nechte vychladnout. Přelijte jí vlasy a nechte tekutinu působit alespoň 15 minut.

✅ TOP 7 vitamínových komplexů nSrovnání vitamínových komplexůa českém trhu

K dokonalému účesu patří krásné a zdravé vlasy, o které je třeba pečovat hlavně zevnitř. Porovnejte si jednotlivé vlasové výživy v našem praktickém testu.

Kaštanové vlasy jako přírodní krása – získejte inspiraci pro svůj účes

Jak udržet kaštanovou barvu vlasů

Ať už se rozhodnete jakkoliv, je potřeba vědět, jak si udržet sytost a zářivost barvy. Buďme k sobě totiž naprosto upřímné. Čím výraznější a tmavší barva je, tím snáze bledne a ztrácí svoji krásu.

Na způsobu aplikace záleží

Aby nejen kaštanová barva vydržela na vlasech co nejdéle a bez nutnosti oprav, vždy ji nanášejte na suché vlasy. To by mělo její výdrž na vlasech o něco prodloužit.

Vyberte si správný šampon

Kaštanové vlasy vám budou dělat parádu o něco déle, pokud si pořídíte vlasové přípravky na barvené, a speciálně pak na hnědé vlasy. Oba druhy obsahují látky, které prodlouží životnost barvy. Šampony pro konkrétní barvu vlasů navíc mohou oddálit barvení. Samy totiž často obsahují látky, které trochu barví.

Jak dodat kaštanovým vlasům lesk?

Zkuste čistící šampony a přípravky

Kaštanové vlasy jako přírodní krása – získejte inspiraci pro svůj účes

Na vlasech mohou ulpívat nečistoty a zbytky stylingových přípravků. Což se může podepsat na tom, že jsou vlasy na první pohled matné. Pokud nechcete do těchto přípravků investovat finance, dobrou službu vám udělá i mix jablečného octa s vodou. (2 lžíce octa na 1 hrnek vody.) Aplikujte po šamponování.

Preferujte kúry

Pokud máte pocit, že vlasy mezi aplikací barvy ztrácí šmrnc, kupte si v obchodě speciální jednorázové vlasové kúry, které dovedou udržet vlasy v perfektním stavu co nejdelší dobu.

Zkuste masáž hlavy

Masáž hlavy, v průběhu které použijete olej s vitamínem E, nebo ricinový olej, podpoří zdravý vzhled vašich vlasů.

Vyberte si správný hřeben

Co se dá dělat. Na vzhled vlasů má velký vliv i správně vybraný hřeben a kartáč. Ideální jsou takové, které mají měkké štětiny, které se dokážou přizpůsobit vlasům. A nikoliv naopak. Pak hrozí, že se vlasy poškodí. A to určitě nechcete.

Jak udržujete své kaštanové vlasy krásné vy?

Zdroje informací

https://www.healthline.com/health/natural-hair-dye – 7 přírodních prostředků na barvení vlasů (anglicky)

https://www.instyle.com/how-tos/how-to-stop-hair-color-from-fading – Jak zamezit blednutí tmavých barev na vlasy (anglicky)

https://www.purewow.com/beauty/how-to-make-brown-hair-shiny – Jak podpořit lesk hnědých vlasů (anglicky)

✅ TOP 7 vitamínových komplexů nSrovnání vitamínových komplexůa českém trhu

K dokonalému účesu patří krásné a zdravé vlasy, o které je třeba pečovat hlavně zevnitř. Porovnejte si jednotlivé vlasové výživy v našem praktickém testu.

Líbilo se? Dejte nás přečíst také svým přátelům!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

O autorovi

Redakce Dokonalyuces.czNa tomto článku se podílel celý náš tým DokonalýÚčes.cz. Připravujeme pro vás tipy ze světa vlasové kosmetiky, přípravků na vlasy, inspirace a zdraví. A to jak pro ženy, tak pro muže. Zvláštní pozornost věnujeme aktuálním beauty trendům, které vám pomohou vybrat ten správný účes v aktuální době.

Za celou redakci děkujeme, že nás čtete. ❤️